ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Μεγαλόπρεπα βουνά, εντυπωσιακές χαράδρες, πολύμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί, πλούσια και πυκνά δάση, ορμητικά ποτάμια, δύσβατα μονοπάτια, μικρές εύφορες κοιλάδες και ανάμεσα σε όλα αυτά η γραφική κωμόπολη της Κόνιτσας με τον κάμπο στα πόδια της και τα πολυάριθμα χωριά στις πλαγιές των μεγάλων βουνών της Βόρειας Πίνδου.

1. Κάμενικ

2. Πέτρινα Γεφύρια

3. Μαρία

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Πεζοπορία

ΙΠΠΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ

Άλογα σας περιμένουν για πορεία στο βουνό αλλά και για ελεύθερη ιππασία κάνοντας βόλτα σε διάφορα μονοπάτια της περιοχής.

Οι εναλλαγές των χρωμάτων και των ήχων της φύσης θα σας συνεπάρουν καθώς θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόδρασης.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 4x4

Λόγω του ανάγλυφου αλλά και της δυσβατότητας της περιοχής μας , δημιουργούνται αξεπέραστης ομορφιάς διαδρομές, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό σας και αποτελούν εικόνες της πραγματικής και ανεξερεύνητης περιοχής του Αμαράντου.

1. Λουτρά Αμαράντου – Πυρσόγιαννη και επιστροφή: 35 χιλιόμετρα

2. Λουτρά Αμαράντου – Πετρονέρι και επιστροφή: 24 χιλιόμετρα

3. Κυκλική διαδρομή των Λουτρών: 15 χιλιόμετρα

Βοτανολογία

ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ

Το Konitsa Thermal Center διοργανώνει τους θερινούς μήνες ημέρες συλλογής φασκόμηλου, βάλσαμου και τσαγιού.

Είναι μια θαυμάσια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους να έρθουμε σε άμεση επαφή με τη φύση.

Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας συνταγές και μυστικά του φασκόμηλου, τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων και να χαρούμε τους θησαυρούς της.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Την καλοκαιρινή περίοδο και στις αρχές του φθινοπώρου υπάρχει η δυνατότητα επίδειξης των βασικών αρχών της μελισσοκομίας.

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων ασφαλείας (ειδικός εξοπλισμός) μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει από κοντά τη λειτουργία μιας αποικίας μελισσών (κυψέλη) από έμπειρο μελισσοκόμο.

Μελισσοκομία
Άλεσμα Καλαμποκιού

ΑΛΕΣΜΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Στον παραδοσιακό μύλο του Αμαράντου.

Στη θέση Μύλος του Αμαράντου υπάρχει παραδοσιακός νερόμυλος πλήρως ανακαινισμένος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άλεσμα καλαμποκιού και σιταριού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Στο τέλος Οκτωβρίου δίνουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού για την παραγωγή τσίπουρου. Ξεκινάμε την απόσταξη και διαρκεί περίπου 3 ημέρες.

Το πρωί της 1ης μέρας στήνονται τα καζάνια όπου σιγοβράζουν τα σταφύλια και το βραδάκι που είναι πια έτοιμο το πρώτο τσιπουράκι, το δοκιμάζουμε συντροφιά με τοπικούς εκλεκτούς μεζέδες και πολύ χορό!

Παραγωγή Τσίπουρου